Blog

Hieronder ziet u alle nieuwsberichten welke zijn geplaatst van het moment van de dekking t/m het uitvliegen van de pups naar hun nieuwe baasjes. Wanneer u alles in chronologische volgorde wilt lezen dan kunt u het beste onderaan beginnen! Sorry voor het ongemak maar evengoed veel leesplezier gewenst!

5 Kanjers stellen zich voor!

En dan zijn er bijna 2 maanden omgevlogen en zijn die kleine ukkies groot genoeg om te verhuizen naar hele blije en enthousiaste baasjes. Voor hen kan het niet snel genoeg gaan; voor mij mag het nog heel lang duren……..
Het eerste nest van Bam Bam Samsalabims kreeg de S als 1e letter, ter nagedachtenis aan mijn Sammetje.
De Samsalabimmetjes stellen zich voor met hun echte namen!

Bam Bam Samsalabims Super Buddy
Buddy (Small)
Bam Bam Samsalabims Super Frodo
Frodo (Small)

Bam Bam Samsalabims Speedy
Pelle (Small)
Bam Bam Samsalabims Sammie
Willem

Bam Bam Samsalabims Stuiver
Stuiver (Small)

Alle pups hebben geweldige baasjes!

Alle pups hebben inmiddels kennis gemaakt met hun nieuwe baasjes en het was geweldig zoveel blije gezichten en een lach een een traan van blijheid te zien. Nu ga ik deze week nog extra veel (voor zover het nog extra kon……) genieten van ze voordat ze uitvliegen dus niet storen s.v.p. ;-) !!

Samsalabims’ puppycircus

Afgelopen zondag was de Samsalabims’ puppyparty en wat een feest was het! Alle baasjes kregen te horen welke pup bij hun komt wonen en voor de pups stond er een puppycircus opgesteld en ze hadden lol voor 10! Het werd een dag om nooit te vergeten. De emoties waarmee de pups werden onthaald waren zo welkom en hartverwarmend en de kleine banjers zorgden voor voldoende entertainment. Ik ben ongelooflijk trots en blij zulke leuke baasjes voor mijn kanjers te hebben gevonden en weet zeker dat ze allemaal een geweldig leven tegemoet gaan. Een kleine impressie van de eerste minuten! Geniet ervan!

Het is niet bij te houden!

Zo snel als het allemaal gaat en zo hopeloos achter ik loop met de foto’s! Er zullen er wel te veel gemaakt worden maar liever te veel dan te weinig want dit komt zo nooit meer terug!
IMG_0661 (Small)The Flintstones ontwikkelen zich tot heerlijke stabiele, open en vooral onbevangen hondjes. De kraamkamer is inmiddels een tienerkamer geworden waarbij de werpkist nu plaats heeft gemaakt voor een bench. En hoe goed doen ze dat! ‘s Morgens gaan ze er bijna allemaal al uit zichzelf in en dan kan ik zachtjes het deurtje dichtdoen en terwijl het hele spul ligt te slapen, sta ik gewoon naast ze de ren te zuigen, dweilen en te herinrichten. Het is echt niet te geloven!

Met het weer hebben we lekker geluk want bijna iedere dag kunnen ze heerlijk buiten spelen en ze vinden het een feest. Buiten ligt inmiddels ook een grote tunnel en vooral Wilma is er dol op. Wilma ontpopt zich tussen al die mannen tot een heuse commediëne, die gaat volle zalen trekken, zeker weten! Het zijn 5 enorme knuffeltjes en ik zal zelfs het schoonmaken gaan missen, nou……..dat is dan echt wel heftig!

Bam Bam is nog steeds een voortreffelijk moedertje en springt nog steeds de ren in om haar kids te laten drinken. En dat is geen pretje met al die tandjes maar ze is ongelooflijk zorgzaam. We hebben samen een strijd om de drolletjes……wie is er eerder: Bam Bam of ik!
Zo zorgzaam als opa Bobby in het begin was, hij is er nu wel klaar mee! Als het gaat lopen dan wordt het eng maar hij slaat zich er dapper doorheen, alleen niet meer in de ren! Wat ben ik trots op mijn twee boefjes, hoe goed ze het allebei doen.

Vandaag gingen we voor het eerst in de auto, op weg naar de dierenarts voor het eerste prikje. De dierenarts was vol lof (zie video)

en heeft ze niet alleen kerngezond verklaard maar hij vond ze er prachtig uitzien. Hij heeft gelijk!!!! Ook daar waren ze lekker relaxed en lieten het zich allemaal welgevallen en ook de prikjes waren geen enkel probleem. In de auto ging het zo goed dat het hele spul op de terugweg in een diepe slaap was gevallen! Geweldig toch?! Dus bij thuiskomst heb ik ze maar in de auto gelaten omdat ze zo heerlijk lagen te slapen en in plaats van de achterdeur open, nu de voordeur open zodat ik ze wel in de gaten kon houden en eventueel kon horen. Ondertussen kon ik weer mooi de hele ren schoonmaken, het begint zowaar op teamwork te lijken!

IMG_0777 (Small)Na een uurtje heb ik ze er toch maar uitgehaald, het hele spul lag nog zwaar voor jaffa. Het was ook een heftig tripje geweest toch?!
Vanmiddag mochten ze weer naar buiten en hebben ze kennis gemaakt met Bobby’s en Bam Bam’s vriendin Kyra, een Amerikaanse Bulldog met een gouden karakter. Het was een waar feest!
Kyra liet ze allemaal rustig aan haar snuffelen en vond het steeds leuker worden en waarempel ging ze door haar voorpoten, in een spelboog en vooral Dabba & Wilma waren helemaal dol van haar!
De grote socialisatieweek is begonnen: er staan nog veel meer leuke tripjes in de planning en natuurlijk gaat de camera dan mee!

Er staan weer nieuwe filmpjes op de site en de foto’s van week 6 en week 7 (alleen vandaag) staan ook online. Veel kijkplezier!

4 Nieuwe baasjes kunnen niet wachten totdat ze hun nieuwe huisgenootje mee mogen nemen. 1 Reutje wacht nog op een nieuw huisje maar dat huisje en de baasjes moeten wel de besten zijn!
Bent u zo’n baasje? Neem dan contact op en wie weet!

IMG_0769 (Small)

Alleen het beste is goed genoeg!

Eén van deze vier Schapendoeskanjertjes zoekt nog een heerlijk warm mandje bij hele leuke en lieve baasjes. Ze groeien midden in de huiskamer op, zijn/worden ontwormd, gevaccineerd en volop gesocialiseerd zowel binnen- al buitenshuis. Met de paasdagen mogen ze naar hun nieuwe baasjes en krijgen ze krijgen een koffertje met eten, knuffels, stamboom, dierenpaspoort en heel veel liefde mee!
De mannen!Denkt u dat leuke en lieve baasje te zijn? Dan willen wij heel graag met u kennismaken! Klik hier voor de contactgegevens.

The Piranha’s are coming!

Vier weken terug had je onsjes in je handen……nu zijn het kilo’s geworden en als het een beetje meezit dan gaan vandaag Yabba & Doo zelfs al de 2 kilo halen! Maar ze eten inmiddels ook vanaf het grote puppenbord met een toetje van moeder en dan ook nog een paar hoofdgerechten van Bam Bam. Alle dagen minimaal een 8-gangen menu, het leven van een pup is zwaar. Ze spelen volop met elkaar en maken elkaar ook al duidelijk wanneer ze het niet helemaal eens zijn met elkaar. Ik heb nu 7 wakers in huis want soms hoor je er ineens eentje grommen en zelfs een blafje er achter aan! Geen idee van wie ze dat hebben ;-) !!!!!

Overdag zijn ze nu de hele dag in de ren en iedere dag liggen er weer nieuwe knuffels maar het maakt niet echt indruk. Eigenlijk maakt niets echt indruk. Tijdens het stofzuigen ligt het gezelschap gewoon gezamenlijk uit te buiken en al het bezoek is geweldig. De karaktertjes worden steeds duidelijker maar echte grote uitschieters zitten er (nog) niet bij. Van één ding zijn ze wel onder de indruk en dat is hun moeder. Ze geeft niet alleen volle melk XXL maar is ook een hele zorgzame en zeer ontspannen moeder die al volop met de opvoeding bezig is. Ik hoor nu van veel mensen dat het nu pas leuk wordt en gaat beginnen. Wel, het is hier al vanaf dag 1 een feestje en iedere dag, iedere week gebeurt er zo ongelooflijk veel en alles is even boeiend.
Geen idee hoe boeiend dit is maar gisteren heb ik ook 20 hoektandjes gevoeld………het gaat dus  inderdaad beginnen: The Piranha’s are coming!

De foto’s van de afgelopen week staan nu allemaal in de fotomap van Week 4.

 

Wandelende vleeseters!

The Flintstones waggelden al heerlijk door de werpkist heen en gisteren was de grote dag dat ook de deur van de werpkist werd geopend. En hemeltje lief, wat waren ze er als de kippen bij! Had ik keurig het plan om het schot eruit te halen en de camera te pakken om het geheel vast te leggen. Wel, tegen de tijd dat ik de camera pakte, waren ze ‘m bijna allemaal al gevlogen! Onverschrokken liepen ze door de ren heen alsof het de normaalste zaak was.
Donderdagavond hebben ze hun eerste kennismaking met vlees gehad en dat beviel ze uitstekend! En we zijn het steeds een beetje nu aan het opvoeren en het is te leuk om te zien dat kleine Wilma al haar broers er met gemak uit eet! Daarentegen verkiest de grootste, zwaarste en dikste Yabba liever de volle melk van moeder dan het vlees!
Ze zijn geweldig……en dat zijn ze!
Klik hier voor de eerste serie foto’s van week 4 en voor het filmpje The Flintstones op pad!

Zo, dat is even 4-0 voor Wilma! De enige die keurig haar bordje leeg at!
Zo, dat is even 4-0 voor Wilma! De enige die keurig haar bordje leeg at!

3 weken, 5 kiloknallers!

Voor mij mag de klok weer 3 weken worden teruggedraaid want het is niet normaal hoe snel dit gaat. Dan heb ik het alleen nog maar over de tijd want de ontwikkeling van het 5-tal gaat nog sneller. Iedere dag zie je ze weer meer doen. Het zijn allemaal al echte knuffelaars, het proberen te staan is al lopen geworden en als Bam Bam de kist in komt, kunnen ze zelfs sprinten om vervolgens bij een tepel om te vallen! Ze begonnen elkaar voorzichtig te wassen en likken en ze beginnen nu ook met elkaar te spelen. Dus de hoogste tijd om de felbegeerde puppencarrousel op te hangen. Even inspecteren en al snel hadden ze door dat je er leuk mee kon spelen. Moeder Bam Bam is ook al met de opvoeding begonnen want ze gaat alleen de kist in als ze niet te hard tekeer gaan want ze houdt niet van dwingelandjes. Ik geloof dat ik dat ook maar weer eens bij haar ga toepassen!!!  Als klap op de vuurpijl hebben ze vanavond voor het eerst aan een beetje vlees mogen proeven en ze vonden het allemaal heerlijk. Onze zwaargewicht Yabba begreep het in het begin niet zo heel erg goed maarja……die zit al hartstikke vol van al die melkdrank!

Het lijkt een heel druk dagprogramma maar de voornaamste bezigheden blijven nog slapen en drinken. Heel veel drinken! Vandaag is ook Wilma de kilo gepasseerd dus we hebben nu 5 kiloknallers rondhobbelen die nu allemaal al tussen de 4,5 en 5 keer hun geboortegewicht hebben vermenigvuldigd. Het is heel mooi te zien in deze grafiek hoe gelijk op ze allemaal gaan. Ik ben niet trots hoor………ik ben beretrots! Op Bam Bam als supermoeder, op Bobby als poetsopa en op The Flintstones die mij zoveel vreugde bezorgen.

groeigrafiek week 3

Alweer 2 weken!

Dit gaat niet normaal zo snel. Waren ze in de eerste week alleen maar aan het drinken en goed aan het groeien, wat een verschil werd week 2!

Ze begonnen zich steeds meer te bewegen en vooral te reageren op aaien. En wanneer je ze op hun zij aaide, rolden ze zich heerlijk op hun rug zodat er een heel dik groot buikje uitgebreid geaaid kon worden! Dinsdagochtend keken Yabba & Doo mij ineens recht in de ogen aan, dinsdagavond volgden Wilma & Dabba en toen ik woensdagochtend Barney pakte waren ook zijn luikjes geopend! Wat was dit toch mooi! Op deze ochtend heb ik ook de warmtemat uitgezet in de werpkist en ze kunnen zichzelf allemaal prima op gewicht houden maar vooral Bam Bam is er heel erg blij mee dat het niet meer zo warm is.
En dan toch even een aparte vermelding voor mijn Bobby want wat een toppertje is het toch. Hij, die zoveel moeite altijd heeft met puppen/jonge honden, gedraagt zich nu als de allerbeste opa die je je maar kunt voorstellen. Kijk, hoe het gaat worden wanneer het spul gaat lopen weten we nog niet maar tot nu toe vindt hij ze helemaal geweldig. Vooral Wilma! Die mag van hem wel blijven maar dan moet ik ‘m toch teleurstellen!
DSC_1396 (Small)
Donderdag werd het tijd om de anti-doodligrand uit de bak te halen. Ze werden nu groter en het ‘stapelen’ onder de rand ging steeds moeilijker dus tijd voor een grotere kamer! We hebben de boel gelijk leuk ingericht met Witte Beer & Bruine Beer en 2 pluchen harten en hoe grappig is het om ineens een hart te zien wandelen door de kist!! Hoop hier nog een filmpje van te kunnen maken want het was hilarisch! Ze proberen nu echt hun pootjes te gebruiken en ook dat zorgt voor komische taferelen. Je zult er maar 4 onder je lijf hebben, dat valt echt niet mee!
En tot slot vandaag: we hebben zojuist de eerste 2 kiloknallers te pakken want zowel Yabba als Doo zijn de duizend gram gepasseerd. Eén ding staat vast: voor light-voeding moet je niet bij Bam Bam zijn!

De fotogalerij is ook weer bijgewerkt dus klik hier voor de fotogalerij van de 2e week.

Weer lekker op pad!

Bam Bam loopt alweer bijna een week weer korte rondjes mee en vandaag zijn we voor het eerst weer naar het IJsselmeer geweest. Eerst rustig afwachten totdat ze de pups weer gevoed had en toen als de sodemieter de auto in! En ze wist het! Ze rende naar de auto en begon al ruim van te voren te joelen……da’s wat minder! Ze had het prima naar haar zin en we hebben maar een kort rondje gelopen en de strandjes nog maar even gemeden.  En gezellig kwamen we ook nog vriendinnetjes Lana en Zaar tegen dus zij liepen ook nog even gezellig mee op. Op het laatste stukje terug kon je merken dat het genoeg was geweest voor Bam Bam en ze weer terug wilde. Thuis aangekomen lagen rende ze natuurlijk gelijk naar de pups toe maar die lagen nog prinsheerlijk te slapen.

IMG_0060Bobby & Bam Bam samen met grote vriendin en stiefmoeder Zaar!

En daarom is Zaar haar stiefmoeder……….sinds 13 weken oud! <3
IMG_4017 [800x600]IMG_4018 [800x600]

Hopsakee!

Vandaag mogen we de best de slingers uithangen want 4 van de 5 pups hebben nu al hun geboortegewicht verdubbeld! En degene die het nog niet heeft gehaald zit er maar 10 gram onder dus waar hebben we het over?! De 2 krachtpatsers zijn Yabba & Doo en vandaag staan ze voor het eerst gelijk maar die 2 maken er ook geen Happy Hour van maar een Happy Day aan de bar! Echte melkaholics zijn het!
Ook Bam Bam begint haar draai weer te vinden dus we beginnen gewoon weer opnieuw met genieten en nu hopelijk zonder toestanden!
Vandaag is het in ieder geval feest……..en dat mag hééél lang gevierd worden! :-)

puppenherkenning

Meet The Flintstones!

En gelukkig gaat het heel goed met ze en geeft Bam Bam zeer calorievolle pudding dus aan mij de eer om dit mooie span de eerste weken van hun leven lekker te verwennen en verpesten voor hun toekomstige baasjes! :P
Met trots stel ik jullie voor aan de 5 mooie pups van Bam Bam & Jari.
The Flintstones 800x800

Onbegrijpelijk…

Alles ging zo geweldig en dan krijg je zo’n enorme domper. Gisteren hebben we helaas afscheid moeten nemen van kleine kerngezonde Fred. De deurbel staat al van voor de bevalling uit om zoveel mogelijk onrust te voorkomen en de afspraak met mensen om even met de mobiel te bellen bij aankomst werkte super en vooral controleerbaar rustig. Totdat er gisteren een bezorger als een idioot op het raam ging bonken alsof hij hierdoor naar binnen wilde komen. Om een heel lang verhaal kort te maken: Miriam en ik schrokken ons kapot, de honden schoten omhoog met het gevolg dat Bam Bam hierdoor op een pup is gaan staan die een wondje had wat nog met een krammetje gehecht kon worden maar zijn opgezette blauwe buikje bleek helaas geen kneuzing maar een inwendige bloeding te zijn en dat was te veel voor het kleine en vooral mooie manneke.
We moeten nu snel de knop omdraaien, hoe moeilijk ook, want de andere 5 pupjes moeten met dezelfde passie en liefde grootgebracht worden.
IMG_6996Dag Fredje, rust zacht mooi mannetje. Forever <3

Hoog bezoek!

Vrijdag kwam Miriam kijken naar de eerste kids van haar Jari en haar blik zei meer dan genoeg. Eén en al trots………en terecht!!IMG_6990
Een half uur later kwam de dierenarts voor een nestcontrole en om Bam Bam even te checken of er geen gekke dingen meer waren. Alle complimenten voor de pups, wat zagen ze er mooi en gezond uit met alles zat erop en d’raan! Een ook Bam Bam kwam glansrijk door deze bevallings-APK en probeerde haar kids telkens uit de handen van de dierenarts terug in de werpkist te leggen. Een hele goede, gezonde, attente en bezorgde moeder: deed ze top!
IMG_6992 IMG_6993 IMG_6994

Ze zijn er!

De nacht van woensdag op donderdag was veel rustiger dan de nacht daarvoor. Rond 9 uur ‘s morgens begon ze driftig te graven in de lakens en oude dekbedhoezen die in de ren (speciaal daarvoor) lagen. Het was op en af maar ik had nog niet het idee dat het heel snel zo gebeuren. Vriendin en fokster Magda zou komen helpen en wanneer Wybrich, de fokster van Bam Bam, in de gelegenheid was, zou zij ook komen maar zij moest vanuit Friesland komen. En dan had ik ook nog Piet & Monique achter de hand dus aan ervaren hulp geen gebrek waarvoor uiteraard heel veel dank! Na Magda ‘s morgens via de chat verslag te hebben gedaan besloot zij in de auto te stappen om even te komen kijken, al was het maar voor een bakkie! Kwam eigenlijk wel heel mooi uit want dan kon ik nog even rustig douchen!!! ;-) Ik was bijna klaar toen ik een benepen stem onderaan de trap hoorde vragen of ik nog lang werk had……..ze had al een paar weeën bij Bam Bam gezien. Oops, die kleine zette er even de gang in! Alles stond al zo goed als klaar dus we gingen alles bij ons installeren en toen zette Bam Bam er ineens goed de snelheid in! We konden nog net Wybrich bellen dat het echt ging beginnen en een paar minuten later kwam het eerste pupje om 11.41 uur, om 11.45 uur de volgende en om 11.51 uur had ik nummertje 3 in m’n handen. In 10 minuten tijd 3 pupjes……Magda had amper tijd om ze een bandje om te doen en alle andere dingen zouden we wel in een rustpauze doen. Zo, dat was even aanpoten zeg! Magda had nog niet eens een kop koffie gehad……. ! Gelukkig nam Bam Bam nu even pauze en kon ik Miriam van Jari bellen. Ook zij schrok zich rot dat er gewoon al 3 gezonde en mooie mannetjes waren geboren. Alhoewel ik Bam Bam wel eens mijn dramaqueentje noem, deed ze dit zonder ook maar een kick te geven en ze was heerlijk relaxed.
Wybrich kwam aan maar tijd om elkaar te begroeten was er niet want het vierde pupje was in aantocht en kwam om 12.47 uur. Dit was een klein en fijn teefje maar liet gelijk al zien dat zij zich niet door haar broers onder tafel zou laten kletsen. Ze tijgerde in één rechte lijn naar de melkbar! Binnen een half uur kwam er weer een manneke om 13.12 uur en toen nam Bam Bam er alle tijd voor.
IMG_6970Bijna vier uur hebben we gewacht en om 16.57 uur kwam er weer een prachtkereltje ter wereld. En dit bleek het laatste pupje te zijn!Wat had ze dit goed gedaan zeg en wat een geboren moedertje was ze gelijk al. Heel zorgzaam en attent en toch lekker relaxed, dit beloofde een mooie tijd te gaan worden met 5 reutjes en 1 teefje!

IMG_6983 IMG_6984

 

De laatste dagen!

Wat een topper is die Bam Bam toch! Veel drachtige teefjes krijgen de laatste dagen tot laatste 2 weken geen hap meer door hun keel maar Bam Bam bleef maar doorbunkeren. Bam Bam’s moeder Polle was daar een goed voorbeeld van: draaide haar koppie om op alles wat eetbaar was dus het lekkerste en duurste werd in huis gehaald. En ja hoor, ze at het op. Dus gelijk werd dat ingeslagen……….maar dan Polle hoefde het niet meer. Zo zaten zij met vele biefstukken, kipfilets en tartaartjes in hun koelkast want bij Polle was er geen hap meer in te krijgen.
Bam Bam niet, die deed tot vrijwel het laatste moment alles voor eten en Bobby deed vrolijk mee!IMG_6938
Waar Bobby nog enig fatsoen laat zien ging Bam Bam helemaal los voor zelfs een knisperend papiertje! Dan nog zo’n vreemd fenomeen: de weegschaal. Mijn grootste vijand maar bij Bam Bam sta je nog net niet luidkeels te juichen bij ieder grammetje dat erbij is gekomen. Niet-hondenmensen zullen dit nooit begrijpen en dat moesten we maar zo houden want ik begrijp die mensen vaak ook niet! ;-)
In de nacht van dinsdag op woensdag hebben we elkaar vaak aangekeken! Bam Bam had wat onrustige momenten en kwam gezellig tegen me aan liggen. Maakt niets uit; (bijna) alles was nu toegestaan! Toen het ochtend werd lag onze zwangere muppet heerlijk te slapen, dat was even minder leuk!
Op woensdag 26 februari togen we voor het laatste weegmoment nog even naar de dierenarts en in 5 dagen was er gewoon nog een kilo bijgekomen!

IMG_6941Dit was ook de dag dat we de kritieke fase waren gepasseerd en mochten de pups nu geboren worden dan zouden ze levensvatbaar zijn dus weer een stationnetje gepasseerd. We waren er helemaal klaar voor maar ze mochten ook zeker nog een paar dagen blijven zitten!

Die avond begon Bam Bam soms onrustig te worden en erger te hijgen. En hier zag je duidelijk dat ze het even moeilijker had maar ze sloeg zich er dapper doorheen.
IMG_6940De hele woensdag ging het verder zonder echte signalen totdat ze voor het slapen gaan d’r laatste extra maaltje vlees kreeg. Ze stond als altijd enthousiast te wachten tot haar bak werd neergezet maar na twee happen wierp ze nog één blik op het vlees, draaide zich om en liep weg. Dit was duidelijk, ik was blij dat ze nog zo lang door was blijven eten want het kon nu nooit meer zo moeilijk gaan worden als bij haar moeder!

Bobby is ook zwanger……

Als ik tegen Bam Bam zeg ‘even kindjes kijken’ dan gaat ze al op haar zij liggen en showt ze trots haar bolle buikje. Bobby heeft het nu ook door en komt er gezellig bij liggen en showt nu ook vol trots zijn buikje…….en natuurlijk heeft hij ook een prachtbuikje!

IMG_6912 IMG_6913

Nog 2 weken te gaan!

Bam Bam is vandaag 50 dagen zwanger en met nog maximaal 13 dagen op de teller vandaag weer eens een filmpje gemaakt. Ze is nu in totaal ruim 2 kilo aangekomen terwijl de pups nu pas echt gaan groeien dus mijn kleine Billie Turf doet het uitstekend en zal alleen nog maar gaan aankomen. Morgen gaan we beginnen om de babykamer  ;-) in te richten en dan zijn wij er helemaal klaar voor……… als de pupjes nog maar even blijven zitten!

Happy Valentine!

Hoe romantisch wil je ‘t hebben? Krijgt Bam Bam vandaag toch een hele mooie en lieve kaart met de post!

Jari Valentijn

Bam Bam heeft haar grote liefde gelijk geantwoord!

Lieve Jari!
Dank je wel voor je lieve kaartje en mooie woorden! Ben er stil van! Van mij en onze kids…….
Voor papa!

Bam Bam doet het super!

Ze eet nog steeds als een bouwvakker, loopt nog gewoon de lange wandelingen mee , verdedigt haar grote ´buit´ met haar hele hebben en houwen (!) en neemt keurig haar rust om zich voor te bereiden op het moederschap. Gisteren mocht ze weer op de weegschaal en zelden mensen gezien die zo blij zijn bij het constateren van een drastische gewichtstoename! Gewoon een meisje om trots op te zijn en ik heb al menig schoenen moeten vervangen omdat ik er weer eens naast liep. ;-)

IMG_6885Ze showt haar buikje heel graag en als tegenprestatie wil ze dan heel graag lekker gekroeld worden. En als je dat dan heeeeeeeel goed doet, valt ze gewoon bijna in slaap! Het zal niet lang meer duren voordat de pups voelbaar gaan worden………ik kan nie wachten nie!!!

IMG_6887

Zwangere diva!

Waarschijnlijk had Bam Bam door dat ze ‘betrapt’ was want vanaf woensdag (daags na de echo) gedraagt ze zich echt als een zwangere diva! Nu was het altijd al een lekkerbekje maar nu maakt ze voor iedere maaltijd een extra vreugdedansje en poetst ze bijna de bodem uit de bakken! Dat gaat een moeilijk klusje worden om die dame niet te dik te laten worden! En vanaf gisteren voel ik ook duidelijk dat haar buikje aan het groeien is. Een lichte bolling en wat spanning: het voelt meer als op de foto te zien is maar dat beeld zal nu per week ongetwijfeld drastisch wijzigen! Buiten is ze nu ook wat feller tegen onbekende honden maar ze heeft dan ook wat kostbaarheden te verdedigen toch?! Afgelopen donderdag hebben we na 6 weken geen les (door het slechte weer) haar laatste behendigheidsles gehad en ze was waarempel gewoon het beste meisje van de klas. Daar zijn zelfs beelden van gemaakt dus die komen er binnenkort aan. Mogen de kenners zelf oordelen of ze over dezelfde fanatieke behendigheidsgenen als haar vader beschikt! Verder blijft ze nog net zo knettergek als daarvoor dus je hoort mij niet klagen!
Fijn weekend allemaal!

IMG_6817

Yes, they did it!

echoVandaag was de dag van de waarheid en wat was dit toch spannend! Want ik durfde er echt niets op in te zetten. Hoor je vaak dat honden zich gelijk na de dekking al ‘zwanger’ gedragen: Bam Bam bleef Bam Bam, zo gek als een deur! Nu merk je gelukkig ook niets aan haar als ze loops is maar nu wil je dat juist.
Nu speelde ook zeker mee dat wij maar 1 goede dekking hadden gehad terwijl de meeste teefjes minimaal 2x gedekt worden om de kans op een dracht te vergroten. Bam Bam was best wel onder de indruk van ‘haar eerste keer’ en de volgende dag was ze niet meer voornemens om er nog eens goed voor te gaan staan. Jari mocht best springen maar zij liep gewoon rustig door en snuffelde ondertussen ook alle geurtjes op! Omdat ik (en gelukkig dachten ook de eigenaren van Jari er zo over) het liefste heb dat ze het lekker zelf samen regelen, hebben we het er toen bij gelaten. Nu hoeven meerdere dekkingen niet automatisch te betekenen dat het teefje altijd zwanger is maar het was wel een dingetje die de kans kleiner konden maken en natuurlijk gaan die gedachten dan juist door je hoofd heen!
Er waren echt wel kleine tekenen dat ik dacht ‘zou het dan toch?’ maar ja, je moet ook zo vreselijk oppassen dat je geen dingen ziet die je juist nu zo graag wilt zien.

Vanochtend bij de dierenarts, eerst op de weegschaal en ze woog exact hetzelfde als voor de dekking. Geen nood, haar moeder had precies hetzelfde. De dierenarts begon te voelen en bleef voelen………hij voelde alleen niets! Oops!! Maar toen hij het echo-apparaat op haar buikje zette was het gelijk bingo en er was geen twijfel over mogelijk: het was druk in het zwembad!

Nu naar de volgende stap: de bevalling! We zitten al zo goed als op de helft dus nog maar een maandje te gaan! Voor alle duimers: bedankt, het heeft geholpen!! En Jari, je bent niet alleen een schat van een hond maar je hebt puik werk verricht kerel!

Bam Bam is gedekt!

Als klap op de vuurpijl hebben Jari & Bam Bam nog een heel leuk momentje in het oude jaar gehad en hebben ze een geslaagde dekking gehad. We zijn gaan wandelen op de hei en ineens was het bingo dus ze hebben het lekker zelf helemaal gedaan, mooier kan gewoon bijna niet! Eind van de maand gaan we een echo maken om te kijken of we ook echt pups kunnen verwachten dus we zijn wel weer een stationnetje verder maar blijven evengoed nog in spanning!

Mocht de echo positief zijn dan worden de pupjes rond 3 maart 2014 verwacht!

huwelijksfoto - verkleind

Puppy’s

Als Vadertje Tijd en Moeder Natuur meewerken dan  krijgt Bam Bam in het voorjaar van 2014 puppy’s.

De uitverkorene voor Bam Bam is Jari en die heeft al een huisje, tuintje en een heerlijk bedje uitgezocht. En nu is hij in z’n dromen al druk heel veel roosjes aan het plukken voor z’n aanstaande!

texel sept 2011 lekker slapen