Bobby

1004914706_6_P2zCExcellent Bob Chicko de Olde Grise is op 20 april 2009 geboren en wat een wereldhondje heb ik aan hem.

In Bobby zit alles wat je je als baasje maar kunt wensen. Hij is zo trouw als een hond, kan werken als een paard en knuffelt beter dan een beer. Van zijn grote vriend, Golden Retriever Sam, heeft hij een super sociale opvoeding gehad en geleerd dat je prima om kunt gaan met zowel reuen als teven en je confrontaties gewoon lekker moet vermijden. Ook kinderen en katten zijn geen probleem alhoewel hij katten buiten graag even wil uittesten of ze snel kunnen starten! 😉
Bobby heeft het diploma Gedrag & Gehoorzaamheid A en zou een heel geschikt GG hondje zijn maar zowel het vrouwtje als Bobby vinden behendigheid veel leuker! Zo rustig als hij thuis is, zo actief is hij wanneer hij de behendigheidstoestellen in het vizier heeft. Met zijn lichte bouw en gespierde lijfje heeft hij nu in korte tijd al hele leuke resultaten behaald. Maar het allermooiste is het kwispelende staartje, z’n vrolijk- en uitbundigheid wanneer hij lekker door het parcours snelt. Daar kan geen beker tegenop!

In september 2011 heeft Bobby een paar hele leuke momentjes gehad met zijn allerliefste en beste vriendinnetje Polle en daar kwamen maar liefst 9 pups uit die allemaal superlieve baasjes hebben gekregen en zijn uitgegroeid tot hele mooie hondjes met top karakters. Eén daarvan, Bam Bam, is dus bij ons gebleven en wat een portret is dat! Zo leuk om duidelijke trekjes van zowel Bobby als Polle in haar terug te zien.

Uiteraard had Bobby alle testen met succes doorlopen waardoor hij gekwalificeerd was als dekreu. Ik heb echter eerst gewacht tot de pups van hem en Polle waren uitgegroeid om te kijken of hij een aanwinst is voor het ras en ja, dat is hij zeker!

Bobby staat dus op de officiële dekreuenlijst en is alleen beschikbaar voor gezonde, lieve, leuke en mooie doezenmeisjes! 😉

Algemene gegevens:
Volledige naam: Excellent Bob Chicko de Olde Grise
Roepnaam: Bobby
Geboortedatum: 20.04.2009
ECVO-oogonderzoek: 24.09.2013, vrij van cataract, distichiasis en andere oogziekten
gPRA-onderzoek: ++  oftewel aa  (is goed!)

Sinds 2013 staan bepaalde onderzoeksresultaten (waaronder ECVO en officiële ED en HD onderzoeken) ook online bij de Raad van Beheer. Bekijk hier de gegevens van Bobby.

IMG_6358