Nestplanning

Bam Bam & Bram!

Dit is ‘m dan, de nieuwe liefde van Bam Bam en hij luistert naar de naam BRAM! Voor de volledigheid luidt zijn titel: Karst-Corine Fân é Wâldblaffers, sjiek toch?

10553715_1549049721975566_5167226122285646266_o (Custom)

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de liefde nu nog erg eenzijdig was want bij Bram was het gelijk liefde op het eerste gezicht terwijl Bam Bam het eerst even rustig aan wil opbouwen! Maar dat belooft wel goed te komen zodra Bam Bam in de juiste ‘mood’ is, zullen we maar zeggen!
Bram is een mooie zwarte reu van bijna 2 jaar met een heerlijk karakter. Lekker vrij en onbevangen en de hele wereld is een feest. We hebben eerst uitgebreid alle lijnen goed bekeken en daaruit bleek het een heel fraaie combinatie te zijn met een zeer laag inteeltcoëfficiënt dus dat zag er goed uit. Vervolgens heb ik bij diverse bronnen geïnformeerd naar eventuele belangrijke (erfelijke) aandoeningen en ook dat zag er heel positief uit. In iedere bloedlijn komen wel dingen voor maar tot onze opluchting kwamen hier geen schokkende dingen uit voort en al helemaal niet in de eerste generaties dus dit was een heel belangrijke ‘overwinning’ om door te gaan.

Wat wel altijd een spannend momentje is, is de ECVO-oogtest. Deze test is maar een jaar geldig maar voor Bram zou dit de eerste keer zijn dus moet je altijd maar even afwachten wat de uitslag is. Gelukkig bleek alles prima te zijn dus theoretisch gezien stond niets meer in de weg.  Maar we hadden elkaars hondjes nog helemaal niet gezien en wij, als baasjes moesten het tot nu toe doen van elkaars verhalen (die overigens allemaal heel positief waren!) en foto’s en vooral Bram & Bam Bam hadden geen enkel idee met welke plannen wij rondliepen dus hadden we een ontmoeting gearrangeerd. De baasjes van Bram hadden geen woord teveel gezegd: hij was echt leuk met een geweldig lief en sociaal karakter. En eigenlijk het aller- allerbelangrijkste: hij had een vreselijk goede smaak want vanaf het allereerste moment was Bram gelijk helemaal hoteldebotel van Bam Bam! Hij gooide al zijn charmes in de strijd, wilde zelfs geen koekjes meer en hoorde, zag en rook alleen maar Bam Bam! Tja, als je dan ziet dat zo’n mooie man zoveel werk maakt van mijn meisje dan ben je toch zo om?!
Het was dan ook helemaal geen issue meer of we het nog zien zitten maar we gaan nu gewoon braaf afwachten tot Vadertje Tijd en Moeder Natuur weer samenvallen. De planning was dat de pups rond juli geboren zouden worden maar de natuur speelt nog niet helemaal mee. De verwachting is nu dat ze in september gaan komen dus dan mogen ze in november naar hun nieuwe baasjes toe.
Oh ja, niet geheel onbelangrijk is de klik die Bram & Bam Bam al direct hadden…………ze waren beiden erg gecharmeerd van alle modderplassen die we tegenkwamen. Dus mocht u geïnteresseerd zijn in een pup van Bram & Bam Bam: u bent gewaarschuwd!!

IMG_4076 (Custom)

 

Bam Bam & ??

Op dit moment zijn we heel druk bezig met het zoeken naar een nieuwe geschikte partner en het ziet er allemaal nu al heel mooi uit! Zodra het zeker is zullen we hem natuurlijk hier gelijk voorstellen!
Natuurlijk mag u altijd contact opnemen voor meer informatie of indien u alvast op de wachtlijst geplaatst wilt worden want niets is leuker dan zoiets echt vanaf het allereerste begin mee te maken! Zoals het er nu naar uitziet hopen we in de zomer van 2015 weer pupjes van Bam Bam te krijgen en kunnen deze na de zomervakantie naar hun nieuwe baasjes toe! Het zou een mooie planning zijn maar het blijven dieren natuurlijk……..blijft er over: duimen draaien!!! 😉
10334426_286696701505679_6469832925418389669_nBam Bam & vader Bobby – foto: Kees van Haastregt

Bam Bam & Jari

Op 27 februari 2014 heeft Bam Bam een probleemloze bevalling gehad van 5 reutjes en 1 teefje. Het was een geweldige tijd en Bam Bam bleek een moeder van ongekend niveau te zijn. Tot aan de laatste dag mochten ze nog bij haar drinken, ze hield ze dag en nacht nauwlettend in de gaten en wilde het nest tot aan de laatste minuut nog zelf schoonhouden (maar ik heb haar daar maar zoveel mogelijk mee geholpen 😉 ). Ze heeft haar kids geweldig opgevoed en ze genoot van het spelen met ze. Kortom, een betere moeder kun je als pup en als trotse bazin gewoon niet wensen.
De pups hebben allemaal geweldige baasjes gevonden en ik ben heel blij dat ik zoveel leuke en goede berichten over ze hoor. Ze doen het allen super en zijn heerlijk stabiel. We hebben er dan ook alles aan gedaan en daar worden de vruchten dus volop van geplukt.

Ik ben beretrots op mijn meisje en inmiddels is ze alweer van haar wolkje af en heb ik mijn heerlijke knuffelkampioentje weer terug. Bobby is weer blij dat zijn dochter weer lekker met hem wil spelen. Daarnaast heeft ook opa Bobby zich van zijn beste kant laten zien en zijn we daags na het vertrek van de laatste pup lekker naar het strand gegaan. Na behendigheid is dat een absoluut torenhoge favoriete bezigheid van Bobby! Inmiddels heeft Bobby ook alweer zijn eerste behendigheidswedstrijd van dit seizoen gelopen en heeft Bam Bam ook alweer haar training hervat.
10171889_286695008172515_1980078462119399717_n10325409_286692981506051_7710929308373338331_n

Vanaf de dekking tot en met de laatste dag dat de pups hier waren, was het een heel groot feest en iedere seconde was het dik genieten dus dit was zeker geen eenmalig iets. Ik ga me nu weer oriënteren in de mannenwereld om te kijken naar een mooie, gezonde en geschikte nieuwe huwelijkskandidaat voor Bam Bam met minimaal net zo’n geweldig karakter als Jari. En wanneer alles dan meezit hopen we in 2015 weer een spetterend huwelijk te hebben van Bam Bam met hopelijk weer net zulke mooie, leuke en lieve pups als The Flintstones!