Over ons

Van harte welkom bij schapendoeskennel Bam Bam Samsalabims voor een digitale kennismaking met mij en mijn twee heerlijke donderstenen, vader en dochter Bobby & Bam Bam.

IMG_5457-BBBIk zal maar gelijk met de deur in huis vallen: had ik al ernstig last van een hondenvirus dan wordt u hierbij alvast gewaarschuwd want naast het hondenvirus bestaat er nog een ander virus en ik geef het ruiterlijk toe:  ik ben onherstelbaar besmet met het doezenvirus! Nee, het is niet gevaarlijk en ja, het is wel besmettelijk! En wat ik nooit voor mogelijk had gehouden hoop ik nu werkelijkheid te laten worden: het krijgen van een nestje met gezonde en mooie en net zulke ondeugden als hun moeder waarmee heel veel mensen net zo blij van kunnen worden als ik ben en waar de hondjes een heerlijk leventje krijgen.

Van jongs af aan ben ik dol geweest op honden. Mijn moeder was als de dood voor honden en dan heb je een dochter die zonder angst op alle honden af wilde lopen. Levensgevaarlijk kind maar gelukkig is het allemaal goed gekomen! Toen mij dan ook een baan werd aangeboden waarbij ik een hond mee naar kantoor mocht nemen was ik daarvoor bereid alles op te geven en 100 km verderop te gaan wonen. Ik was dol op Duitse Herders en dan vooral de Oudduitse maar toen hadden ze al zoveel gezondheidsproblemen dat ik er niet aan durfde te beginnen.

img019
Mijn eerste grote trots, Goldy.

Het werd een totaal ander ras, de Golden Retriever, en mijn eerste hond was een teefje met de naam Goldy.
Op dat moment waren de Goldens nog niet zo enorm populair als deze later zou worden. En ineens kwam ik erachter dat het opvoeden van een hond veel meer inhield dan tevoren bedacht en ik bleek een hele pittige dame aan Goldy te hebben. Ik heb toen gelijk contact gezocht bij een hondenschool en daar ging er een wereld voor me open en ben ik me gaan interesseren  in de ‘hondentaal’. Goldy groeide, door vooral heel duidelijk en consequent te zijn, op tot een hele lieve allemansvriendin. Geen actiehond maar 7 jaar lang hebben we heel veel plezier beleefd aan de gehoorzaamheidstrainingen. Daar zijn we mee gestopt toen ze haar kruisband scheurde en ze mocht in goede gezondheid 12 jaar worden. Ondanks dat Goldy zelf heel rustig is ingeslagen viel dit afscheid me zo zwaar dat ik me voorhield dit nooit meer te willen meemaken dus ik zou niet meer aan een hond beginnen……..
Het bloed kroop waar het niet gaan kon en 1,5 jaar later heeft een zwerfhondje in Portugal m’n hondenhart weer opengebroken en bij terugkomst ben ik toch weer langzaam een beetje gaan kijken. Ik twijfelde toen al tussen een Golden of de switch naar een Schapendoesje. Het is toen toch de Golden geworden en Sam kwam in mijn leven.

DCF 1.0
Mijn grote vriend Sam

Wat een match was dit. Sam werd door de fokster aan mij toegewezen en ik zal het nooit vergeten……het was niet een hondje wat voorop liep, erg onzeker en had zeker wat extra begeleiding nodig. En die kreeg ik???? Dus ik vroeg waarom ik juist dit hondje kreeg en de fokster antwoordde dat zij verwachtte dat ik het geduld en de kennis zou hebben om Sam daarbij te helpen. De hele buurt kende me in rap tempo……ik heb met tennisballen tussen al het grof vuil gezeten, onkruid geaaid, tegen kliko’s gepraat en nog meer van zulke buitenaardse dingen! Sam is uitgegroeid tot de meest stabiele hond die je je maar kon bedenken.
Om niet meer in dat gat te vallen waar ik in viel na het overlijden van Goldy had ik mezelf voorgenomen een hond erbij te nemen wanneer Sam een jaar 7 of 8 zou zijn en dat zou dan zonder twijfel een Schapendoes worden. Het begon echter al eerder te borrelen en toen Sam ruim 6 was, kwam Bobby in ons leven. Die 2 waren gelijk dikke maatjes en wat een feest was dit! Mijn grote blonde held en mijn kleine zwarte aapje, een superspan!

IMG_1621
Lekker chillen!

De schok was onvoorstelbaar groot toen hij niet lekker werd en het acute leukemie bleek te zijn. Binnen 4 dagen was mijn grote vriend weg…….

Hier zit een heel verhaal tussen maar dat kunt u lezen bij Sam want natuurlijk ontbreekt hij niet hier op de site. Ik heb niet het vermogen te denken dat zijn dood ergens goed voor is geweest  want ik had ‘m absoluut nog bij me willen hebben maar daardoor is wel Bam Bam in ons leven gekomen en die clown kwam precies op het juiste moment. Haar wilde ik wel iets van Sam meegeven. Simsalabim betekent ‘het geschiede’ en door daar SAMsalabim van te maken sloeg ik de spijker dubbel op z’n kop dus werd haar volledige stamboomnaam Samsalabim Bam Bam Mei de Noardewyn.

Zonder Sam geen Bam Bam en zonder Bam Bam geen kennel dus vandaar dat dit in omgekeerde volgorde ook de kennelnaam is geworden. Het geschiede en dat is precies zoals het is.

kennelregistratiebewijs

En nu maar hopen dat alles gaat zoals gepland en we binnenkort lekker mogen genieten van een heerlijk stel kleine boeven. Uiteraard worden ze groot gebracht in de huiskamer en zullen ze met allerlei prikkels in aanraking komen om ze zo goed mogelijk op de grote wereld voor te bereiden. Neem eens een kijkje bij de filmpjes van De Pollebobjes en u ziet hoe leuk het is om pups te socialiseren.

De pups zullen uiteraard ontwormd en ingeënt worden en omdat de ouders over een stamboom beschikken, krijgen de pups deze automatisch ook.

lolaherma
© Wybrich

Mocht u geïnteresseerd zijn in een pupje van Bam Bam of meer informatie willen, neem dan gerust contact op.  Wie weet tot ziens!

Herma
Bobby & Bam Bam