Goldy

27.05.1989 – 26.03.2001

img019Goldy was mijn eerste hond en dat werd mogelijk doordat mij een baan werd aangeboden met de optie dat ik een hond kon nemen die mee mocht naar kantoor. Mijn keus was snel gemaakt…….inpakken en wegwezen!
Van Nieuwegein naar Hoorn, van een 1-kamerflatje naar een huis met een tuin en nu ging mijn grootste wens in vervulling: eindelijk een hond! Mijn favoriete ras was de Oudduitse Herder maar van mijn toekomstige werkgever mocht het alle rassen zijn behalve herders want daar was hij als de dood voor. In de familie was al een Golden waar ik helemaal verzot op was dus toen viel mijn keus op de Golden.

Goldy kwam en bleek een pittig dametje te zijn. Mijn beeld van een lief en schattig pupje was snel verdwenen…….ik had een kleine terrorist in huis! Ik had me helemaal niet goed ingelezen over de opvoeding maar dat wist ik toen nog niet.  Ik stond al ingeschreven voor de puppencursus maar ik had gelukkig wel het besef dat ik niet nog een paar weken kon wachten dus heb ik de hondenvereniging om raad gevraagd. ‘Mijn’ opvoedcursus werd in sneltempo in gang gezet en ik had me nooit gerealiseerd hoeveel er bij kwam kijken maar fascinerend vond ik het wel. Het belangrijkste was echter dat mijn lieve en schattige pupje weer langzaam terugkwam en dat die piranhatrekjes snel verdwenen!